Metsastysmaja

Metsästysmaja eli Kämppä

Metsästysmaja sijaitsee Akkunusjoen rannalla n. 15 km Lautiosaaresta Sompujärvelle päin. Kämppä on seuran jäsenten vapaassa käytössä. Avaimia kämpälle voi kysyä johtokunnan jäseniltä. Kämppä on hirsirakenteinen ja lämmin jopa paukkupakkasilla. Lisäksi kämpältä löytyy erillinen sauna ja grillikota. Sekä kämppä että erillinen saunarakennus ovat etenkin syksyisin ahkerassa käytössä, kun metsämiehet majoittuvat viikonlopuksi jahtimaiden läheisyyteen. Kämppä toimii myös kokeiden tukikohtana ja saunailtojen pitopaikkana.

Kämppää on vuosien saatossa remontoitu ja muutostöitäkin on tehty. Nykyinen ulkoasu on peräisin 1990- luvun puolivälin kuistimuutoksesta ja kesän 2004 sisäremontista, jolloin väliseinää purettiin ja pikkuhuone muutettiin "koekonttoriksi". Tällöin uusittiin myös palomuurin rappaus ja muuri maalattiin vaalemmaksi. Vanha savuttava avotakka oli vaihdettu jo muutamaa vuotta aiemmin paremmin vetävään Kastor- takkaan. Sähköt kämppään vedettiin 2001. Nykyisellään kämppä  palvelee paremmin  etenkin koekäyttöä, mutta  toimivuus  muussakin käytössä on aiempaa parempi. Kämppään on hankittu keväällä 2008 myös jääkaappi, joka helpottaa eväiden säilömistä.  Aika harva kun pitää joko lämpimässä yön yli "ässehtineistä " tai  kuistilla pakkasessa jäätyneistä murkinoista...

Saunaa korjattiin viimeksi kesällä 2004, jolloin uusittiin pari alempaa hirttä ja nostettiin painuneita perustuksia. Myös salaojitus korjattiin paremmin toimivaksi. Savupiipun paloturvallisuutta parannettiin korjaamalla saunan painumisesta aiheutuneet halkeamat. Kattoon on vaihdettu uudet huovat  kesällä 2005. Sauna onkin korjausten jälkeen hyvässä kunnossa.

 

  Kämppä kesäisessä asussaan.

 

    Kämpän säännöt löytyy oven vastapäiseltä seinältä. 

 

 

 

Sauna, se alkuperäinen ja edelleen käytössä. Vieressä grillikota.